Stil krav til jeres bryllupsfotograf
Der er faktisk ret mange der ikke ved at de kan stille krav til deres bryllupsfotograf, eller hvilke krav man skal stille. Fotograf er ikke en beskyttet titel, så alle kan kalde sig for fotograf.
Vær sikker på at du får den fotograf til dit bryllup som du gerne vil have. Og hvilke billeder du gerne vil have som minder, også om 30 år.
Der er faktisk rigtig mange ting I selv kan gøre, blandt andet at søge på google, og blive inspireret. De fleste vælger de mere klassiske billeder, fordi de måske er mere tidsløse. Men igen, vær sikker på at jeres fotograf forstå hvad I mener med “klassiske” billeder.
Når I googler efter fotografer, så gå ind på deres galleri og se om I kan lide personens stil. Mange fotografer tager alle kunder, men kan måske ikke levere kundernes ønske.
Og sidst men ikke mindst, prisen.
Der er stor forskel fra 0,- til flere tusinde kr. i mellem fotografer i hele verden.
Nogle fotografer lever af at være bryllupsfotograf, andre har det som hobby/bierhverv.
Nogle fotografer har dyrt udstyr, men andre har mindre dyrt udstyr. Og lige indenfor kamera og lys, har prisen virkelig noget at skulle have sagt. Om kameraet er fuldframe eller om det spejlkamera eller smartphone.
Mange fotografer bliver målt på deres udstyr og om de har et godt kamera.
Jeg er tit blevet sagt til: “det er klart du kan tage gode billeder med så godt et kamera” – men nu er kamera jo mere end det, det er også hvem der ser, ellers duer kameraet ikke rigtig, hvis dens “føre” ikke ser tingene.
Hvilke færdigheder har jeres fotograf?
Vær sikker på jeres fotograf har forskellige færdigheder, som fra at kunne redigere jeres billeder, og hvordan I ønsker dem redigeret.
Til om fotografen tør at gå tæt på. Og om fotografen har sociale kompetencer, som forstår at trække sig når tid er.
Er i private mennesker, eller kan I lide det hele råt for usødet.
Som bryllupsfotograf har vi hver uge meget forskellige mennesker i vores hænder. Og et match mellem fotograf og kunde er altid at foretrække.
Derfor gør jeg megt ud af om vi er et match inden bekræftelsen bliver sendt, så jeg ved om jeg kan levet op til jeres forventninger.
Tag feks billeden nedenfor. Brudeparret stillede sig op klar til riskast. Inden da havde jeg bedt brudeparret om de ville rykke sig lidt, fordi der var skral i baggrunden. De var lidt presset, og kunne ikke overskue given instruktion fra mig. OG sådan er det når man har bryllup, så tænker man ikke rationel altid. Men vær sikker på at I som brudepar har fået en fotograf der kan photoshoppe, så billedet bliver ok.
Tør jeres fotograf tage lidt styring?
…. Og hvor meget styring må jeres fotograf tage. Det er rigtig vigtigt at I får afstemt disse forventninger inden jeres store dag.
At I har haft et møde eller facetime/telefon samtale inden.
Tro mig, når først kirkeklokkerne går i gang, så er brylluppet i fuld sving, og for nogle kan det være en stres faktor, en af de gode stres faktorer, det er her forberedelserne skal stå sin prøve, og her handler det om at have tillid til sin fotograf. For hvis han/hun siger “kan I rykke lidt til højre” – så skal man ikke til at diskutere hvorfor, for så går energien lidt af billedet. Nogle gange skal fotografen også bare arbejde med han/hun har. Det kaldes situationsfornemmelse.
Vær sikker på at jeres fotograf kan se hvilken side, der er bedst.
Den her dag havde jeg en ekstra fotograf med ud. Her giver jeg jer et bud på hvordan billedet bliver, helt afhængig af fra hvilken vinkel det bliver taget. Nogle gange kan det fortælle en helt anden historie.